Need help for OpenViBE 3.1.0 32bit Acquisition server

Obtaining data from various hardware devices
Post Reply
kyunghowon
Posts: 10
Joined: Tue Jan 03, 2017 7:12 am

Need help for OpenViBE 3.1.0 32bit Acquisition server

Post by kyunghowon »

Dear all,

Hello. I'm currently using OpenViBE 2.2.0 with Wearable sensing's DSI-24.

Unfortunately, DSI-24 does not provide 64bit dll, so we use 32 bit OV for acquisition server.

However, I encountered a problem when using OV 3.1.0 32 bit acquisition server.

Here I attach the two pictures that describe my situation.

https://drive.google.com/file/d/1oOXgDS ... sp=sharing

https://drive.google.com/file/d/12SFntx ... sp=sharing

Command prompt told, "[Warning] Couldn't load DLL: [~~ openvibe-driver-mensia-acuqistion.dll]"

After we select any device (here, generic oscillator) and play, a huge amount of drift occurred.

There was no such error when I'm using OV 2.2.0.

I tried changing OV directory to C:/, copying openvibe-drive-mensia-acqusition.dll from other versions of OV, but didn't work.

My environment is Win10 Home 64bit.

Any help or suggestions?

Thank you.

SeanWhite
Posts: 1
Joined: Thu Sep 16, 2021 10:45 am

Re: Need help for OpenViBE 3.1.0 32bit Acquisition server

Post by SeanWhite »

If you managed to solve this problem - please share your experience... Thank you in advance

Thomas
Posts: 74
Joined: Wed Mar 04, 2020 3:38 pm

Re: Need help for OpenViBE 3.1.0 32bit Acquisition server

Post by Thomas »

Hi,

Indeed, Wearable Sensing DSI equipment could only be used on 32bits versions of OpenViBE.

Some interfaces have changed since OpenViBE 3.0.0, breaking the link with the DLL.

The solution you have here, is to still use OpenViBE 3.1.0 for designing your scenario, and connect it to the Acquisition server from OpenViBE 2.2.0.
The protocol between the Designer and the Acquisition server is compatible across versions.

Another option is to get data from DSI headset with LSL: https://github.com/labstreaminglayer/Ap ... bleSensing
Then use the LSL driver from the Acquisition server to connect to the app.
If you were to try this, any feedback would be greatly appreciated. :)

Hope this helps, let us know how you get on.

Cheers,
Thomas

Post Reply