OpenViBE forum

The OpenViBE community
It is currently Tue Jul 16, 2019 10:00 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 09, 2018 10:59 pm 
Offline

Joined: Wed Nov 14, 2018 6:10 pm
Posts: 27
I am trying to build Open Vibe from source. I was able to install dependencies successfully. However , building it gives me errors. I tried to play with environment variables to rectify errros. But it doesn't seem to work. Am I missing something? I have gone through posts on different forums , but don't seem to find the solution. I had started out with MS Visual Studio 2017 enterprise, then professional, finally VS express 2013.

Quote:
PS C:\openvibe-2.2> ./build.cmd --platform-target x64
Building sdk
Build type is set to: Release.
Visual Studio 2017 detection skipped as requested
Visual Studio 2015 detection skipped as requested
VStools: C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\Common7\Tools\, VSCMake: Visual Studio 12 2013.
Found Visual Studio 12 2013 tools: C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\Common7\Tools\../../VC/vcvarsall.bat x86_amd64
Compiler is: Visual Studio 12 2013
ninja: error: loading 'build.ninja': No such file or directory
An error occured during building process
""
Error while building "Release SDK"
PS C:\openvibe-2.2>


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Dec 10, 2018 2:21 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 31, 2018 9:14 am
Posts: 91
The build error in windows is a real hellgate.^^
In your case the error is on the beggining in addition.
if you haven't read the instruction its here http://openvibe.inria.fr/build-instructions/
if you have read and forgot nothing.
- You have already build a 32 release and it works ? If yes, your visual installation is good.

with 64 build you must have :
- VS 2013 (actually the build requires this, it's boring but for the moment no choice)
- Python 2.X 64 & 3.X 64
next :
- Update the meta git repository we have fix some problem maybe since your previous down.
- delete dependencies, dist, build folder (usually for me it's the main hack to solve build error)
- run the two command (important dependencies 64 are different so you must add the option x64 too) :
install_dependencies.cmd --platform-target x64
build.cmd --platform-target x64

PS : If not fix and you know https://gist.github.com/, instead run command
install_dependencies.cmd --platform-target x64 > C:\log-dependencies-x64.txt
build.cmd --platform-target x64 > C:\log-release-x64.txt
and add the two file on gist


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 12:05 am 
Offline

Joined: Wed Nov 14, 2018 6:10 pm
Posts: 27
I was able to install dependencies and build, following your steps. But, running open vibe acquisition server gives me the error:
Attachment:
Screenshot (78).png
Screenshot (78).png [ 26.13 KiB | Viewed 573 times ]


Also, running open vibe designer runs Open Vibe 0.0.0 and also many boxes are red(I suppose not installed):

I downloaded the source files from here:http://openvibe.inria.fr/downloads/


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 1:04 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 31, 2018 9:14 am
Posts: 91
In tutorial there is :
Quote:
The build generates several launch scripts for you:
openvibe-[application-name].cmd script will launch the desired application.
Note: Do NOT try to launch Designer from designer-Release or designer/Release/ folders, or it will lack several box plugins.


in "C:\YOUR-OPENVIBE-FOLDER\dist\extras-Release-x64" there is all cmd launcher.
For msvc...dll With visual studio (with any version you can use 2017) have you download some windows 10 sdk ?
I have this dll in : "C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\App Certification Kit"
On wisual studio installer manager you can choose some sdk in the list take the last for example


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 12, 2018 10:33 am 
Offline

Joined: Wed Nov 14, 2018 6:10 pm
Posts: 27
Before seeing this message, I installed dependencies and built again, with Python 3 in my environment variables first.
Launching through cmd works without glitches. Thanks. However, the sound player doesn't work with 64 bit windows 10, have posted it as other problem before.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Americanized by Maƫl Soucaze.