Designer Crash v0.16.0

About the GUI application to design signal processing pipelines
Post Reply
edliversidge
Posts: 4
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:46 pm

Designer Crash v0.16.0

Post by edliversidge »

First, let me say that OpenViBE looks to be an excellent piece of software. Many thanks for all your hard work :)

I have just downloaded and installed OpenViBE v0.16.0 on a Win7 64bit machine.

When I attempt to run some of the examples that include Power Spectrum Display (power-spectrum.xml, time-frequency-map.xml), I see about a seconds worth of data in the signal display and then the program crashes and I get "openvibe-designer.exe has stopped working", and no clue as to what the problem is.

Any ideas as to how to fix this?

thanks again,

Ed

jlegeny
Posts: 239
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Mensia Technologies Paris FR
Contact:

Re: Designer Crash v0.16.0

Post by jlegeny »

Hello Ed,

I have just tested the example scenarios with OpenViBE 0.16.0 as a fresh install and I could not reproduce the crash.

Have you modified the example scenarios in any way? Can you provide the log from the designer? It is situated inside C:\Users\YOURLOGIN\AppData\Roaming\openvibe\log

Regards
Jozef

edliversidge
Posts: 4
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:46 pm

Re: Designer Crash v0.16.0

Post by edliversidge »

Hi Jozef,

thanks for looking into this for me. I haven't modified the examples at all.

I enclose openvibe-designer.log in case you can spot something.

I think I will try an uninstall and re-install, see if that fixes anything.
Attachments
openvibe-designer.log
(25.82 KiB) Downloaded 198 times

edliversidge
Posts: 4
Joined: Fri Jun 28, 2013 1:46 pm

Re: Designer Crash v0.16.0

Post by edliversidge »

reinstalling makes no difference. So it works ok on 64bit Win7 for you?

jtlindgren
Posts: 778
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:53 pm
Location: INRIA Rennes, FRANCE

Re: Designer Crash v0.16.0

Post by jtlindgren »

Hello Ed,

we've tested the released package on Win7/64bit here, and the examples you mention work ok for us. Its difficult to say what could be the problem, to my eye the log file doesn't seem to have anything unusual. I can only assume there's either something exotic on your system, or that some other component you've installed is interfering in some manner. The scenarios you mention as crashing have the common denominator that they all use Ogre.

Does Signal Display work?


Best,
Jussi

Post Reply