Emotiv driver does not appear in server acquisition

Obtaining data from various hardware devices
Post Reply
jmann18
Posts: 8
Joined: Mon Feb 05, 2018 5:40 pm

Emotiv driver does not appear in server acquisition

Post by jmann18 »

I am using Openvibe 2.0.1 for windows with the Emotiv headset. I am aware of the current driver issues, so I changed the ID from 0 to 4096 and built the programs, however the emotiv driver does not appear on the drop down list in the sever acquisition client. Could someone please provide some insight? Any help is appreciated.

-Thanks

jtlindgren
Posts: 778
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:53 pm
Location: INRIA Rennes, FRANCE

Re: Emotiv driver does not appear in server acquisition

Post by jtlindgren »

Hi Jmann,

the build process needs to be able to discover and use the Emotiv SDK during the build. If the discovery of the SDK works can be seen from the text output the build writes to the console. You may need to tell the build the exact path to your version of the SDK. This can be done by modifying the file

extras/cmake-modules/FindThirdPartyEmotivAPI.cmake

with a text editor.

Hope this helps,
Jussi

jmann18
Posts: 8
Joined: Mon Feb 05, 2018 5:40 pm

Re: Emotiv driver does not appear in server acquisition

Post by jmann18 »

I have made the changes, and use "C:/Program Files/community-sdk-master*" and "C:/Program Files/community-sdk-master/include*" as files paths. That helped quite a bit, and now I have one more error occurring. I have seen these issues in previous posts, but they are on Linux.

Code: Select all

Found Emotiv API 3.x
Found emotiv Research API 3.x
[FAILED] lib Emotiv edk.lib
I have tried to include the path to the Emotiv Lib folder, but to no avail. Am I missing another path?

jtlindgren
Posts: 778
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:53 pm
Location: INRIA Rennes, FRANCE

Re: Emotiv driver does not appear in server acquisition

Post by jtlindgren »

Hi,

the required lib might be called something else in newer versions. Try to check what other .lib files you have there, and then change the cmakelists.txt to include that library instead of edk.lib. If on the other hand you already see edk.lib, you should give its path in cmakelists.txt to the line of code that tries to find the lib.

Cheers,
Jussi

jmann18
Posts: 8
Joined: Mon Feb 05, 2018 5:40 pm

Re: Emotiv driver does not appear in server acquisition

Post by jmann18 »

I added ${PATH_Candidates} to line 54, and Emotiv now appears on the drop down. Is this what you meant by telling the build the exact path to the version of the SDK?

Code: Select all

FIND_LIBRARY(LIB_EmotivAPI edk PATHS ${OV_EMOTIV_PATHS} ${PATH_Candidates} )
Going forward, I thought by changing the m_ui32UserID from 0 to 4096 in the file "ovasCDriverEmotiv.cpp" would resolve the driver issues as in (viewtopic.php?f=5&t=9825&start=15) for the current emotiv driver to work.
Have I missed a vital step, or does the Emotiv driver not work even with the changes?

Post Reply