Prob of aquisition server when connecting headset t Openvibe

Obtaining data from various hardware devices
Post Reply
NagarjunV
Posts: 9
Joined: Wed Feb 06, 2019 11:53 am

Prob of aquisition server when connecting headset t Openvibe

Post by NagarjunV »

Hi all,

I am using emotive epoc model 1.0 neuroheadset. My aim is to build an SSVEP based BCI using the emotive headset, for this, I need to access the EEG data obtained from the headset. I am trying to connect it to openvibe 2.2 with no success. Could you please advice what should be done? And send requires SDK files.

I am using Community SDK files of version 3.5.1 from Git Hub
https://github.com/Emotiv/community-sdk ... umentation

I am using openvibe 2.2.0, 32-bit software in 64-bit laptop.

The below link is the one I followed to connect to openvibe.
http://openvibe.inria.fr/how-to-connect ... -openvibe/

My connection is a success, but while I am playing with acquisition sever. I am getting " After 5000 milliseconds, did not receive anything from the driver - Timed out ".

When I press the play button in the acquisition server. it shows staring acquisition but the device drift is not happening. Later, when I try to either to stop or disconnect, the acquisition server is not responding. I have to close the acquisition server program forcefully, even though I have waited for a long time, it still shows not responding, I am attaching screenshots of my problem below as attachments. Kindly pursue them.

My device is working properly. I have checked the connections, but the problem still persists, when connecting to openvibe to send EEG data to it.

Can you please analyse this problem and help me through it. If I am using SDK files as stated above are wrong. Can you please send the required SDK files. I have also tried SDK files of version 3.3 for openvibe 2.2 while using these SDK files, the acquisition server crashes when connecting unlike while I am using SDK files of version 3.5.1 from GitHub.
Attachments
4.JPG
4.JPG (228.99 KiB) Viewed 1236 times

NagarjunV
Posts: 9
Joined: Wed Feb 06, 2019 11:53 am

Re: Prob of aquisition server when connecting headset t Open

Post by NagarjunV »

I am adding another image, for the previous query.
Attachments
5.JPG
5.JPG (246.66 KiB) Viewed 1235 times

brunobaygoncalves
Posts: 6
Joined: Wed Apr 03, 2019 12:32 pm

Re: Prob of aquisition server when connecting headset t Open

Post by brunobaygoncalves »

Hi there,

although once an emotiv's employee told me that there aren't any API's to be used between EPOC+ and OpenVibe, there is a project called CyKit on github (link below) that you should definitively take a look:

https://github.com/CymatiCorp/CyKIT

if you have any problems on using it, please let me know!

Best regards,

Bruno.

Post Reply