Windows 10 - ninja: error: loading 'build.ninja' : No

jtlindgren
Posts: 778
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:53 pm
Location: INRIA Rennes, FRANCE

Re: Windows 10 - ninja: error: loading 'build.ninja' : No

Post by jtlindgren »

I'm often building it on Windows 10 myself so it should work. Some colleagues do as well. I'm not sure what could be the issue if the VS version etc are as they should be.

On my computer the lib is present in several different places, e.g. under "Program Files (x86)",

./Microsoft SDKs/Windows/v7.1A/Lib/Gdi32.Lib
./Microsoft SDKs/Windows/v7.1A/Lib/x64/Gdi32.Lib
./Windows Kits/10/Lib/10.0.10586.0/um/arm/Gdi32.Lib
./Windows Kits/10/Lib/10.0.10586.0/um/arm64/Gdi32.Lib
./Windows Kits/10/Lib/10.0.10586.0/um/x64/Gdi32.Lib
./Windows Kits/10/Lib/10.0.10586.0/um/x86/Gdi32.Lib
./Windows Kits/8.1/Lib/winv6.3/um/x64/Gdi32.Lib
./Windows Kits/8.1/Lib/winv6.3/um/x86/Gdi32.Lib


You shouldn't need to compile to use gNautilus, for 2.1.0 at least it should be in the drop-down driver list.


Cheers,
Jussi

lslemon
Posts: 4
Joined: Tue Jun 12, 2018 3:11 pm

Re: Windows 10 - ninja: error: loading 'build.ninja' : No

Post by lslemon »

Thank you for your fast replies. After finally downloading an SDK, the system has begun to build, but it failed to build the gNEEDaccessAPI, and the matlab plugins failed (I have a 32 bit matlab and 64 bit matlab and it picked up the 64 bit, I'll work around that later).

As for the g.Nautilus headset, seeing as the API failed, I can only assume it wont work in this build. When having the original download on my laptop, it only presented the gUSBamp driver from gtec, thats it. Once this build is complete I'll remove the built version and re-download the original version to see if its there.

Thanks
Luke

shai
Posts: 1
Joined: Mon Nov 12, 2018 1:56 pm

Re: Windows 10 - ninja: error: loading 'build.ninja' : No

Post by shai »

I was following the build instructions on windows 10 and had the same errors as reported here.
Just wanted to report the steps I did for future visitors to this thread:
Set/update the environment variable as follow:

LIB=C:/Program Files (x86)/Windows Kits/10/Lib/10.0.17134.0/um/x86
INCLUDE=C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Include\10.0.17134.0\um;C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Include\10.0.17134.0\shared

add ...\Microsoft VS Code\bin to the system path
Path=%Path%;~\AppData\Local\Programs\Microsoft VS Code\bin

RadhaKumari
Posts: 27
Joined: Wed Nov 14, 2018 6:10 pm

Re: Windows 10 - ninja: error: loading 'build.ninja' : No

Post by RadhaKumari »

I am facing the same errors, I have Visual Studio enterprise 2017

Post Reply