OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post Reply
coristus
Posts: 4
Joined: Wed Nov 08, 2017 9:04 pm

OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post by coristus »

Hello all,
I tried searching for this problem everywhere online, and all i could find was that i need to install the lptrhead library, which I superfluously did (it was already installed)
I am running on Ubuntu 16.04.1 without plymouth (videocard issues) and Gnome desktop I followed the instructions and installed dependencies first.. everything was ok but at the end of the build it failed. I tried removing the build and tried again after update and upgrade... same exact error. Am I missing something obvious or is something wrong with either my ubuntu or with the build?

CMakeError.log:
Determining if the pthread_create exist failed with the following output:
Change Dir: /home/coristus/Downloads/openvibe-2.0.0-src/build/sdk-Release/CMakeFiles/CMakeTmp

Run Build Command:"/usr/bin/ninja" "cmTC_dbe9b"
[1/2] Building C object CMakeFiles/cmTC_dbe9b.dir/CheckSymbolExists.c.o
[2/2] Linking C executable cmTC_dbe9b
FAILED: : && /usr/bin/cc CMakeFiles/cmTC_dbe9b.dir/CheckSymbolExists.c.o -o cmTC_dbe9b && :
CMakeFiles/cmTC_dbe9b.dir/CheckSymbolExists.c.o: In function `main':
CheckSymbolExists.c:(.text+0x16): undefined reference to `pthread_create'
collect2: error: ld returned 1 exit status
ninja: build stopped: subcommand failed.

File /home/coristus/Downloads/openvibe-2.0.0-src/build/sdk-Release/CMakeFiles/CMakeTmp/CheckSymbolExists.c:
/* */
#include <pthread.h>

int main(int argc, char** argv)
{
(void)argv;
#ifndef pthread_create
return ((int*)(&pthread_create))[argc];
#else
(void)argc;
return 0;
#endif
}

Determining if the function pthread_create exists in the pthreads failed with the following output:
Change Dir: /home/coristus/Downloads/openvibe-2.0.0-src/build/sdk-Release/CMakeFiles/CMakeTmp

Run Build Command:"/usr/bin/ninja" "cmTC_ecd45"
[1/2] Building C object CMakeFiles/cmTC_ecd45.dir/CheckFunctionExists.c.o
[2/2] Linking C executable cmTC_ecd45
FAILED: : && /usr/bin/cc -DCHECK_FUNCTION_EXISTS=pthread_create CMakeFiles/cmTC_ecd45.dir/CheckFunctionExists.c.o -o cmTC_ecd45 -lpthreads && :
/usr/bin/ld: cannot find -lpthreads
collect2: error: ld returned 1 exit status
ninja: build stopped: subcommand failed.

Cheers

tgaugry
Posts: 68
Joined: Thu Feb 09, 2017 10:17 am

Re: OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post by tgaugry »

Hi,

Did you follow the process described in http://openvibe.inria.fr/build-instruct ... g+on+Linux ?

Can you give us the output of the build.sh command ? (remove dist and build folders, and relaunch it)

Cheers,

coristus
Posts: 4
Joined: Wed Nov 08, 2017 9:04 pm

Re: OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post by coristus »

Hi tgaugry,
Thank you for your reply.
Yes, I follow the instructions to the letter.. And I also removed and repeated the install as you suggest, with the exact same result. Which output would you like? The posted text is the exact text from the CMakeError.log generated by build.sh. Do you want the full log as well? or just the console output?

tgaugry
Posts: 68
Joined: Thu Feb 09, 2017 10:17 am

Re: OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post by tgaugry »

Hi,

Without the console output, i can't do much.
Can you post it here (in a file) ?

Thanks

coristus
Posts: 4
Joined: Wed Nov 08, 2017 9:04 pm

Re: OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post by coristus »

No problem, when i get home tonight I'll get on it
Thanks .
Ok just deleted the dist and build directories.. reran build to and this is the result:
I replaced the physical home path with ~, in the actual file it is the real path.

File attached :)
Attachments
build.txt
(11.41 KiB) Downloaded 198 times

tgaugry
Posts: 68
Joined: Thu Feb 09, 2017 10:17 am

Re: OpenVibe 2.0 Build fails on LPTHREADS

Post by tgaugry »

Hi,

that's strange, to say the least !
We have a CI machine running ubuntu 16.04 which has no problem building the software.

Do you have the same values for the 2 following commands ?

Code: Select all

ci@ubuntu1604:~$ uname -a
Linux ubuntu1604 4.4.0-96-generic #119-Ubuntu SMP Tue Sep 12 14:59:54 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

ci@ubuntu1604:~$ apt list --installed | grep thread
libboost-thread-dev/xenial,now 1.58.0.1ubuntu1 amd64 [installed]
libboost-thread1.58-dev/xenial-updates,now 1.58.0+dfsg-5ubuntu3.1 amd64 [installed,automatic]
libboost-thread1.58.0/xenial-updates,now 1.58.0+dfsg-5ubuntu3.1 amd64 [installed,automatic]
libpthread-stubs0-dev/xenial,now 0.3-4 amd64 [installed,automatic]

Post Reply